PROSADILI JSME: Zdarma MHD pro seniory v Českém Krumlově

28.02.2018 10:16

Rada města Český Krumlov tento týden schválila zavedení bezplatného jízdného v městské autobusové dopravě pro seniory nad 70 let. Jezdit zdarma budou od 1. dubna 2018.

Seniorské jízdné bylo v Českém Krumlově předmětem častých sporů, a proto se radní za ČSSD zasadili o to, aby senioři nad 70 let jedili v HD v Českém Krumlově zdarma. Provozo MHD v Českém Krumlovstoí 4,5 milionu korun/ro, přičemž náklady na výšše uvedenou výjimku se budou pohybovat kolem 100 tisíc korun na rok.

Jak uvedl radní města Rudolf Vejkrab (ČSSD), do budoucna je na progamu jízné zdarma pro osoby nad 65 let věku.

Ceník stanovuje pro osoby nad 65 let sníženou částku 5 korun v 1. tarifním pásmu a 6 korun ve 2. pásmu. Při přestupu z jedné linky na druhou do 45 minut od prvního odbavení se při použití Dopravní karty neplatí opakovaně jízdné a vystavení Dopravní karty mají senioři s trvalým bydlištěm v Českém Krumlově zdarma. Cestující ve věku nad 70 let budou mít od 1. dubna 2018 po předložení průkazu od dopravce městskou dopravu zdarma.

zdoj: https://obcan.ckrumlov.info/docs/cz/20180301_MHD_pro_seniory_zdarma.xml